Vyberte stránku

Auditivní studijní typ

0 komentářů

Jste auditivní studijní typ. Vaší předností je sluch. Dobře si pamatujete jména a rádi si povídáte. Patříte mezi ty, kteří si novou látku poslechnou a tím si slovíčka a gramatiku zapamatují. Relaxujete například při poslechu hudby nebo při poslechu povídek.

Jak se učí auditivní studijní typ?

Pro vás je důležité slyšet na vlastní uši, co si máte zapamatovat. Proto čtěte a opakujte si slovíčka a gramatiku vždy nahlas. Často vám pomůže zavřít oči a vytvářet si nahlas asociace na základě zvukové podobnosti.

Tipy, jak se učí auditivní studijní typ:
  • vhodné jsou pro vás audioknihy a podcasty
  • slovíčka se učte pomocí kartiček, ale čtěte si je nahlas
  • stejně tak i jinou novou látku si při učení čtěte nahlas
  • dokonce i při testu si otázky alespoň šeptejte
  • ve třídě si sedejte tak, ať dobře slyšíte
  • využívejte systém, kde se můžete nahrát a poslouchat
  • stahujte si látku do svého telefonu a kdekoli poslouchejte

Víte, že jste auditivní studijní typ, a pokud se budete řídit našimi doporučeními, své studium si výrazně zjednodušíte. Dělejte to, co je pro vás nejvíce příjemné a co vás nejvíce baví.

Neupínejte se ale jen k jednomu studijnímu stylu, může vám vyhovovat i jejich vhodná kombinace. Přečtěte si, jak se učí ostatní studijní tipy a využívejte při své výuce tipy, které vám vyhovují nejvíce.

Naše tipy o studijních typech jsou jen špička ledovce. Daleko více se naučíte v našem video kurzu Jazyky od píky. V kurzu si projdete 8 přehledných kapitol, seznámíte se s důležitou teorií a pak se vrhnete na praktickou část, ve které si vyzkoušíte různé metody a přístupy. Díky kurzu zjistíte, co vám opravdu vyhovuje, a jazyky začnete studovat s radostí.

Máme zbrusu nový online kurz

V online kurzu objevíte všechny možnosti, jak se můžete  učit cizí jazyky. Sestavíte si svůj jazykový plán, který vás povede a udrží vaši motivaci. Budete přesně vědět, co a jak máte dělat. Cizí jazyk vás začne bavit a konečně se ho naučíte.

Mohlo by vás také zajímat…

Dělat chyby: Jediná cesta, jak se naučit jazyk

Dělat chyby: Jediná cesta, jak se naučit jazyk

CHYBA. Už jen to samotné slovo navozuje negativní atmosféru. Je mi jasné, že každému se při vyslovení tohoto slova nevybaví žádná pozitivní zkušenost. To je v podstatě nejčastější příčina, proč se lidé bojí učit cizí jazyk. Bojí se, že budou dělat chyby, a tak buď ani...

číst více
Jak vyslovovat jako rodilý mluvčí

Jak vyslovovat jako rodilý mluvčí

Z vlastní zkušenosti vím, že spoustu lidí se bojí mluvit cizím jazykem hlavně z toho důvodu, že se stydí, že budou znít jako trouba a že neumí slova vyslovovat jako rodilý mluvčí. Nechtějí být pro smích, a tak se radši drží zpět. Strach je jedním z hlavních faktorů,...

číst více
5 ověřených způsobů, jak si zapamatovat slovíčka

5 ověřených způsobů, jak si zapamatovat slovíčka

Máte pocit, že slovíčka rychle zapomínáte? Trápí vás, že nad nimi strávíte celý večer a druhý den si jich pamatuje jen několik? Rozumíte tomu, co vám druhý v cizím jazyce říká, ale sami stejná slovíčka ve větě použít neumíte? A vůbec, lze se naučit slovíčka i jinak...

číst více