Vyberte stránku

Vizuální studijní typ

0 komentářů

Jste vizuální studijní typ. Většinou si dobře pamatujete obličeje, co měla daná osoba na sobě, co bylo v místnosti apod. Při odpočívání čtete knihy nebo sledujete filmy. K učení často potřebujete názornou ukázku, ať už v podobě obrázků nebo představivost ve své mysli. Probíranou látku v mluvené podobě příliš neregistrujete a musíte vynaložit větší úsilí, abyste se na ni soustředili.

Jak se učí vizuální studijní typ?

Pokud se učíte slovíčka, vytvořte si kartičky s obrázky, nebo ukazujte na danou věc. Gramatika pro vás bude obtížnější a to především proto, že si ji nemůžete nakreslit. Zkuste si vytvářet přehledné gramatické tabulky, které můžete například barevně zvýraznit. Pomůckou vám také budou obrázkové příběhy, doplněné třeba zvukem, nebo powerpointové prezentace.

Tipy, jak se učí vizuální studijní typ:
slovíčka si vytiskněte na kartičky
při učení pomocí obrázků využívejte i poslechy, ať posílíte tuto slabší stránku
gramatiku se učte z opticky přehledně zpracovaných podkladů
ve škole si sedejte do předních lavic, abyste dobře viděli na tabuli
preferujte hodiny nebo studijní systém, který často využívá grafické prezentace
zavírejte pro učení oči a představujte si, co si chcete zapamatovat
pište si procvičovanou látku na papír
pokud někomu něco vysvětlujete, kreslete, pište, používejte obrázky
při učení z učebnice si podtrhávejte slova, používejte různé barvy, diagramy

Víte, že jste vizuální studijní typ, a pokud se budete řídit našimi doporučeními, své studium si výrazně zjednodušíte. Dělejte to, co je pro vás nejvíce příjemné a co vás nejvíce baví.

Neupínejte se ale jen k jednomu studijnímu stylu, může vám vyhovovat i jejich vhodná kombinace. Přečtěte si, jak se učí ostatní studijní tipy a využívejte při své výuce tipy, které vám vyhovují nejvíce.

Naše tipy o studijních typech jsou jen špička ledovce. Daleko více se naučíte v našem video kurzu Jazyky od píky. V kurzu si projdete 8 přehledných kapitol, seznámíte se s důležitou teorií a pak se vrhnete na praktickou část, ve které si vyzkoušíte různé metody a přístupy. Díky kurzu zjistíte, co vám opravdu vyhovuje, a jazyky začnete studovat s radostí.

Máme zbrusu nový online kurz

V online kurzu objevíte všechny možnosti, jak se můžete  učit cizí jazyky. Sestavíte si svůj jazykový plán, který vás povede a udrží vaši motivaci. Budete přesně vědět, co a jak máte dělat. Cizí jazyk vás začne bavit a konečně se ho naučíte.

Mohlo by vás také zajímat…

Dělat chyby: Jediná cesta, jak se naučit jazyk

Dělat chyby: Jediná cesta, jak se naučit jazyk

CHYBA. Už jen to samotné slovo navozuje negativní atmosféru. Je mi jasné, že každému se při vyslovení tohoto slova nevybaví žádná pozitivní zkušenost. To je v podstatě nejčastější příčina, proč se lidé bojí učit cizí jazyk. Bojí se, že budou dělat chyby, a tak buď ani...

číst více
Jak vyslovovat jako rodilý mluvčí

Jak vyslovovat jako rodilý mluvčí

Z vlastní zkušenosti vím, že spoustu lidí se bojí mluvit cizím jazykem hlavně z toho důvodu, že se stydí, že budou znít jako trouba a že neumí slova vyslovovat jako rodilý mluvčí. Nechtějí být pro smích, a tak se radši drží zpět. Strach je jedním z hlavních faktorů,...

číst více
5 ověřených způsobů, jak si zapamatovat slovíčka

5 ověřených způsobů, jak si zapamatovat slovíčka

Máte pocit, že slovíčka rychle zapomínáte? Trápí vás, že nad nimi strávíte celý večer a druhý den si jich pamatuje jen několik? Rozumíte tomu, co vám druhý v cizím jazyce říká, ale sami stejná slovíčka ve větě použít neumíte? A vůbec, lze se naučit slovíčka i jinak...

číst více